Accu’s – enquête formulier

Step 1 of 8

  • Accu’s – Enquête formulier

    Het doel van deze enquête is om de Right to Repair campagne te ondersteunen. De Europese Commissie is momenteel bezig met het onderzoek naar nieuwe wetten die ervoor moeten zorgen dat de milieu prestaties van accu’s en producten die accu’s bevatten beter worden. Een aspect daarvan is de “verwijderbaarheid en vervangbaarheid” clausule. We denken dat dit van groot belang is aangezien we het idee hebben dat er steeds meer producten accu’s bevatten die moeilijk te verwijderen of te vervangen zijn – ze zijn bijvoorbeeld vastgelijmd of vervangende accu’s zijn niet verkrijgbaar.

    In sommige gevallen kunnen moeilijk te vervangen accu’s ervoor zorgen dat apparaten eerder afval worden dan noodzakelijk. Er is erg weinig data beschikbaar over de vervangbaarheid van accu’s, daarom doen we hier onderzoek naar. Deze enquête is hier onderdeel van. De resultaten hiervan willen we gebruiken richting beleidsbepalers in Brussel.

    Het eerste gedeelte van de enquête gaat over accu’s in het algemeen, het tweede gedeelte over specifieke productgroepen. Na het eerste gedeelte zijn de vragen optioneel. Mocht je additionele informatie of suggesties hebben, aarzel dan niet om ons direct te contacteren via frzuloaga@positive-energy.eu en jean-pierre.schweitzer@eeb.org.